DANONE IS EEN TROTSE B-CORP IN NEDERLAND

 

Danone Nederland heeft op 23 september 2019 het B CorpTM certificaat gekregen. Dit is een internationaal certificaat toegekend door de onafhankelijke organisatie B Lab dat officieel erkent dat het bijdragen aan een betere wereld op sociale- en milieuvlakken daadwerkelijk in onze bedrijfsprocessen verankerd zit. De B CorpTM beweging verenigt bedrijven overal ter wereld die zich inzetten voor een verantwoorde bedrijfsvoering en die voldoen aan de hoogste normen van transparantie en verantwoordelijkheid.

Erkenning van de bestaande verantwoorde inspanningen

Danone koos in 1972 al voor een tweesporige strategie die moest bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Na de eeuwwisseling besloten we onze strategie aan te sluiten op de Duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties, een ambitie die terugkomt in onze slogan ‘One Planet. One Health’. En vandaag sluit Danone Zuivel Nederland zich aan bij 20 andere B CorpTM gecertificeerde Danone entiteiten over de hele wereld waarmee we gezamenlijk 30% van de wereldwijde omzet vertegenwoordigen. Zo is Danone een stap dichterbij de ambitie om medio 2030 één van de eerste B CorpTM gecertificeerde multinationals ter wereld te worden.

Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B CorpTM gecertificeerd, waaronder ongeveer 68 in Nederland. Met een score van 89.4 op de audit zit Danone Zuivel Nederland ruim boven de minimaal vereiste 80 punten. Maar we gaan nu niet op onze lauweren rusten. Want B CorpTM is niet alleen een certificaat, het is een commitment voor onafgebroken inzet voor het welzijn van mens en planeet. Dus wij zullen ook de komende jaren ons blijven inzetten om duurzame oplossingen te ontwikkelen en bij te dragen aan een betere wereld en andere organisaties in Nederland te inspireren om zich aan te sluiten bij deze beweging.

 

OVER B CORP

De B CorpTM certificering, die in 2006 in de Verenigde Staten werd opgericht door drie ondernemers uit Philadelphia, is bedoeld om een verantwoordelijker bedrijfsmodel te promoten. De B CorpTM certificering wordt toegekend op basis van een vragenlijst over de sociale, ecologische en maatschappelijke prestaties van de onderneming en haar inzet voor transparantie en verantwoordelijkheid. Indien de antwoorden een minimum van 80 punten genereren, worden de bewijsstukken onderzocht door B Lab, de non-profit organisatie die zich bezighoudt met de certificering, en na verificatie wordt een eindscore toegekend, die om de twee jaar wordt herzien.

Meer weten over B CorpTM? Ga naar www.bcorporation.net of bekijk de Danone video over B CorpTM