Het Sollicitatieproces

 

De eerste en belangrijkste stap ligt bij jou, via deze website solliciteren op de vacature waar jij je toewijding en energie in kwijt kunt. Wanneer je je cv en motivatiebrief hebt opgeslagen wordt deze automatisch aan de Talent Manager toegestuurd. Als de Talent Manager voldoende aansluiting ziet tussen jouw kennis, ervaring, de manier waarop je jezelf presenteert en de vereisten van de vacature, neemt hij/zij persoonlijk contact met je op. In een eerste oriëntatiegesprek (telefonisch) verkennen jullie samen of die match tussen jou en de positie er echt is. Is dat inderdaad het geval, word je uitgenodigd voor interviews op de locatie waar je gesolliciteerd hebt. Daar heb je vervolgens een gesprek met de vacaturehouder en de Talent Manager samen. Is dat gesprek positief verlopen, volgt er nog een interview. Dit 2e gesprek is doorgaans met de betreffende HR Business Partner en – afhankelijk van het niveau en het soort functie – de leidinggevende van de vacaturehouder, of nog iemand uit het team. Soms wordt er ook voor gekozen om je met een interne klant te laten praten.

Als al deze gesprekken goed zijn verlopen en jij blijkt de perfecte kandidaat te zijn, krijg je via de Talent Manager een concreet aanbod om onze nieuwe collega te worden. Welkom en gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Het proces kan soms iets anders lopen. Zo kunnen de 1e en 2e ronde op een dag gecombineerd worden, of worden er voor bepaalde functies business cases ingezet zodat we ook zien hoe je een complexe situatie benaderd.

Sollicitatietips

Op het internet vind je legio tips over hoe je een motivatiebrief moet schrijven, wat er zeker op je cv moet komen te staan, hoe je je voorbereid op het daadwerkelijke sollicitatiegesprek en welke vragen je kunt verwachten. Op dit laatste punt kun je je zeker voorbereiden, maar omdat Talent Managers ook weten hoe jij je voorbereid stellen ze niet altijd de standaardvragen. Soms juist niet. Laat dit over je heen komen. Het is niet altijd een kwestie van goed of fout, er wordt ook gekeken naar hoe je omgaat met zaken die je niet verwacht of hoe je reageert op bepaalde vragen. Los van alle algemene tips die je kunt vinden over solliciteren vinden we bij Danone een aantal zaken belangrijk.

” Wij houden van diversiteit en jij houdt er van om jezelf te kunnen zijn “

De allerbelangrijkste: wees gewoon jezelf. Wij houden van diversiteit en jij houdt er van jezelf te kunnen zijn. Als je bepaalde werkervaring nog niet hebt of gewoon niet weet, kun je dat zeggen. Ook vinden we het belangrijk dat je je goed hebt voorbereid. Lees daarom over onze organisatie, wie we zijn en wat we doen, verdiep je in de organisatie en in de vacature. Daarnaast maak je een goede indruk als jij ook vragen voor ons hebt. Zet ons maar eens aan het denken.