B CORP

Danone Nederland heeft op 23 september 2019 het B CorpTM certificaat gekregen als erkenning voor haar onafgebroken inzet voor het welzijn van mens en planeet. Deze internationale en onafhankelijke vorm van certificering bevestigt de kwaliteit van sociale- en milieunormen in de bedrijfsvoering en wordt toegekend door de onafhankelijke organisatie B Lab.

De B CorpTM beweging verenigt bedrijven overal ter wereld die zich inzetten voor een verantwoorde bedrijfsvoering en die voldoen aan de hoogste normen van transparantie en verantwoordelijkheid. Deze erkenning versterkt de ambitie van Danone om medio 2030 één van de eerste B CorpTM multinationals ter wereld te worden. Op dit moment zijn reeds 20 Danone entiteiten wereldwijd B CorpTM gecertificeerd, die gezamenlijk meer dan 30% van de wereldwijde omzet vertegenwoordigen.

Een strenge en complete evaluatie

Om de B CorpTM certificering te kunnen behalen heeft Danone Nederland een uitgebreide audit moeten doorstaan op basis van strenge sociale- en milieunormen. Een minimum van 80 punten is vereist voor certificering. Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B CorpTM gecertificeerd, waaronder ongeveer 68 in Nederland. Na een jaarlang proces is Danone Dairy Nederland trots dat ze met een score van 89.4 punten onderdeel van de B CorpTM beweging is geworden.

Meer weten over B CorpTM? Ga naar www.bcorporation.net of bekijk de Danone video over B CorpTM