B-CORP

Danone Nederland heeft op 23 september 2019 het B CorpTM certificaat gekregen als erkenning voor haar onafgebroken inzet voor het welzijn van mens en planeet. Deze internationale en onafhankelijke vorm van certificering bevestigt de kwaliteit van sociale- en milieunormen in de bedrijfsvoering en wordt toegekend door de onafhankelijke organisatie B Lab.

De B CorpTM beweging verenigt bedrijven overal ter wereld die zich inzetten voor een verantwoorde bedrijfsvoering en die voldoen aan de hoogste normen van transparantie en verantwoordelijkheid. Deze erkenning versterkt de ambitie van Danone om medio 2030 één van de eerste B CorpTM multinationals ter wereld te worden. Op dit moment zijn reeds 20 Danone entiteiten wereldwijd B CorpTM gecertificeerd, die gezamenlijk meer dan 30% van de wereldwijde omzet vertegenwoordigen.

Een strenge en complete evaluatie

Om de B CorpTM certificering te kunnen behalen heeft Danone Nederland een uitgebreide audit moeten doorstaan op basis van strenge sociale- en milieunormen. Een minimum van 80 punten is vereist voor certificering. Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B CorpTM gecertificeerd, waaronder ongeveer 68 in Nederland. Na een jaarlang proces is Danone Dairy Nederland trots dat ze met een score van 89.4 punten onderdeel van de B CorpTM beweging is geworden.

Elementen die een bijdrage hebben geleverd aan de B CorpTM certificering voor Danone Dairy Nederland:

Milieu:

·       Op ons kantoor komt 100% van de elektriciteit uit windenergie;

·       In 2025 zijn onze verpakkingen 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar.

Gemeenschap

·       Alle medewerkers kunnen jaarlijks twee dagen vrijwilligerswerk doen, tijdens kantooruren, om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap.

·       Dankzij de samenwerking tussen Danone en de Krajicek foundation geven we jaarlijks circa 1.000 kinderen een kans om zich op een sportieve en sociale manier te ontwikkelen.

Werknemers:

We zorgen op verschillende manieren voor de gezondheid en het welzijn van onze werknemers.

·       Een aantrekkelijk pakket aan secondaire arbeidsvoorwaarden:

o   2 weken extra zwangerschapsverlof boven wettelijk en 5 dagen extra partnerschapsverlof.

o   Premievrij pensioen

o   Bijdrage voor de zorgverzekering

·       Elke medewerker krijgt een financieel aandeel van het bedrijf, is daarmee mede-eigenaar en bouwt mee aan de strategie van de onderneming.

·       Ons bonussysteem is gekoppeld aan zowel economische groei als sociale vooruitgang.

Meer weten over B CorpTM? Ga naar www.bcorporation.net of bekijk de Danone video over B CorpTM