WK Finales 2000-2010

In 2000 vond dan ook de eerste editie van de Danone Nations Cup plaats met 8 teams uit 2 continenten: Bulgarije, Frankrijk, Italie, Polen, Roemenie, Zuid-Afrika, Turkije en Oekraine. Frankrijk werd het eerste land dat de trofee in de lucht mocht steken. Een van de Turkse spelers, Aydin Yilmaz, speelt nu als professional voor een van de beste clubs in zijn land: Galatasaray! Verhalen als deze bevestigen de filosofie van het event: “Believe in your dreams!”.

In 2001 groeide het event aanzienlijk met 24 deelnemende teams afkomstig uit 24 verschillende landen en 4 continenten. Giovani “Gio” dos Santos, voormalig speler van FC Barcelona, werd gekozen tot beste speler van het toernooi. Reunion Islands won de competitie in 2001, Argentinie was de winnaar in 2002.

In 2003, klom de Danone Nations Cup op naar een nog hoger niveau! 32 landen deden mee en Zinedine Zidane werd benoemd tot de officiele ambassadeur van de competitie. Tussen 2003 werd het toernooi gewonnen door Zuid-Afrika, Spanje en Reunion Islands.

In 2007 werd de volgende stap gezet en deden er 40 landen mee van over heel de wereld. Nieuwe landen als Saoudi Arabie, Chili, Hongarije, Uruguay, Namibie en Bangladesh sloten zich aan bij het toernooi. De WK Finale werd gespeeld voor 35.000 toeschouwers en meer dan 250 journalisten. Zuid-Afrika won dat jaar voor de tweede keer.

In 2008 werd het deelnemersveld uitgebreid met Egypte, Guatemala, India, Mauritius en Qatar. Acht jaar na de eerste overwinning, zag Frankrijk wederom hun droom uitkomen door de 9e editie van de DNC te winnen en dit te doen voor de ogen van Zinedine Zidane.

In 2009 vond het toernooi voor eerst plaats buiten Frankrijk, namelijk in Zuid-Afrika. In eerste instantie was het de bedoeling dat de finale in Brazilie gespeeld werd. Vanwege de varkensgriep was dit helaas onmogelijk. Het gastland ging er in 2009 met de beker vandoor. Ook in 2010 werd de World Cup Final in Zuid-Afrika gespeeld, dit keer won Mexico de felbegeerde cup!