WK Finale 2011 in Madrid

Op 9 oktober 2011 speelden teams (14 spelers per team) uit 40 landen in het Santiago Bernabéu stadion in Madrid om de wereldbeker. Daaraan voorafgaand, in mei en juni, speelden, tijdens meerdere selectiewedstrijden, getalenteerde RKF playground voetballertjes uit 65 teams om een plaats in de nationale finale die op 4 juni 2011 werd gehouden in het Excelsior-stadion van Rotterdam. Uiteindelijk werd het team uit Haarlem de winnaar en werd afgevaardigd naar Madrid!

Vier dagen verbleven de jonge spelers uit Nederland in Madrid. Na de loting, op donderdag 6 oktober, werd op vrijdag en zaterdag het wedstrijdschema doorlopen. Het team uit Haarlem kwam ondermeer uit tegen de nationale teams van België, Japan, Uruguay, Australië, Guatamala en Haïti. Op zondag 9 oktober werd de afsluitende wedstrijd voor de 35-ste en 36-ste positie gespeeld tegen het team uit Algerije. In de 11-de minuut wist de jonge Haarlemmer Faissal Ben Haddi de stand op 1 – 0 te brengen. Het Algerijnse team wist nog wel eenmaal te scoren maar dat doelpunt werd door het arbitrageteam afgekeurd. Daarmee eindigde het Nederlandse team op de 35-ste plaats.

Gregory Hellings, de coach van het team uit Haarlem, kijkt met voldoening terug op het toernooi: “Mijn team heeft het na een wat teleurstellende start écht geweldig gedaan, het is een heel sportief toernooi geweest en voor alle jongens is het een onvergetelijke ervaring om aan dit wereldkampioenschap te kunnen deelnemen. En dan nog wel in het prachtige Santiago Bernabéu stadion”.

De jonge spelers kwamen maandag 10 oktober weer aan op Schiphol.