Voetballertjes uit Wageningen naar finale Danone Nations Cup

Den Bosch, 10 mei 2012 – Talentvolle voetballertjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar uit de regio Den Bosch zijn gisteren naar sportvereniging CHC/Orka in Den Bosch afgereisd voor de kwalificatiewedstrijden om de Danone Nations Cup. Met dit toernooi wordt aan kinderen, ook die geen lid zijn van een voetbalvereniging, een kans geboden om te schitteren op een internationaal voetbalplatform. Uiteindelijk toonden twee teams uit Wageningen en het team uit Bergen op Zoom zich de sterksten. Zij strijden op 26 mei a.s. in Den Bosch om de nationale titel. Het winnende team komt vervolgens uit op het wereldkampioenschap in Polen later dit jaar.

In totaal deden 12 teams uit Wageningen, Etten- Leur, Arnhem, Bergen op Zoom en Den Bosch mee aan de districtsfinale. Door een stortbui aan het einde van de dag was het helaas niet meer mogelijk om de laatste wedstrijden te spelen. De organisatie heeft daarop besloten om de drie teams die bovenaan stonden en niet meer konden worden ingehaald, officieel af te vaardigen naar de nationale finale in Den Bosch. De coach van het winnende team, Jasper van Leeuwen, is dolblij dat twee van zijn teams nu doorgaan naar de nationale finale om de Danone Nations Cup op 26 mei 2012 in het stadion De Vliert, thuishaven van FC Den Bosch.

Uiteindelijk strijden 16 teams uit heel Nederland in Den Bosch om de felbegeerde tickets voor het kampioenschap om de wereldtitel in Polen begin september. Ambassadeur van de Danone Nations Cup in Nederland, Leroy Fer, zal ook aanwezig zijn bij de nationale finale. Hij neemt hierbij de prijsuitreiking voor zijn rekening, samen met Richard Krajicek die namens zijn foundation aanwezig zal zijn. De internationale finale van de Danone Nations Cup wordt op 9 september 2012 gespeeld in Warschau, Polen.