Voetballertjes uit Nunspeet en Groningen naar DNC Finale

Heerenveen, 24 mei 2012 – Talentvolle voetballertjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar uit de regio Heerenveen zijn gisteren naar V.V. Heerenveen gekomen, voor de kwalificatiewedstrijden om de Danone Nations Cup. Met dit toernooi wordt aan kinderen, ook die geen lid zijn van een voetbalvereniging, een kans geboden om te schitteren op een internationaal voetbalplatform. Uiteindelijk toonde het team uit Nunspeet zich de sterkste van het toernooi. Zij strijden op 26 mei a.s. in Den Bosch om de nationale titel om vervolgens uit te komen op het wereldkampioenschap in Polen later dit jaar.

Onder tropische omstandigheden werden gisteren de districtswedstrijden in de regio Heerenveen gespeeld. Naast twee finaleteams uit Nunspeet en Groningen deden er teams mee uit Coevorden, Enschede, Apeldoorn, Harderwijk en Heerenveen. Het team uit Nunspeet vierde uiteindelijk de overwinning na een spannende finale tegen één van de twee teams uit Groningen. Beiden teams reizen zaterdag a.s. af naar Den Bosch om de finale om het nationale kampioenschap te spelen in stadion De Vliert.

Uiteindelijk strijden 16 teams uit heel Nederland in Den Bosch om de felbegeerde tickets voor het kampioenschap om de wereldtitel in Polen. Oud-topvoetballer Patrick Kluivert verzorgt op 26 mei a.s. de prijsuitreiking aansluitend aan de grote finale en doet dit samen met Richard Krajicek, die namens zijn foundation aanwezig is. De internationale finale van de Danone Nations Cup wordt gespeeld op 9 september 2012 in Warschau, Polen.