Sven Haalboom wordt 'bekende voetballer' via DNC

De twaalfjarige Sven Haalboom uit Veenendaal is volgend jaar te zien op al het promotiemateriaal van de Danone Nations Cup, ’s werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen. Danone Nederland schreef begin dit jaar een prijsvraag uit via Hyves om als deelnemer aan de Danone Nations Cup een ‘bekende voetballer te worden’. De hoofdprijs was namelijk een echte fotoshoot met profvoetballer Leroy Fer, ambassadeur van de Danone Nations Cup in Nederland. De foto’s van de shoot worden vervolgens op al het promotiemateriaal geplaatst in aanloop naar het voetbaltoernooi in 2013.

De Danone Nations Cup; meer dan een voetbaltoernooi
Sinds 2000 organiseert voedingsmiddelenproducent Danone 's werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen tussen 10-12 jaar: de Danone Nations Cup. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit 40 landen over de hele wereld deel aan dit evenement. Naast het brengen van voeding, wil Danone ook andere 'goede gewoontes' stimuleren, bijvoorbeeld door kinderen enthousiast te maken om te sporten en ze een unieke kans te geven om te schitteren op een internationaal voetbalpodium. Om het toernooi ook in Nederland met deze filosofie te spelen, is Danone Nederland in 2008 een samenwerking aangegaan met de Richard Krajicek Foundation (RKF). Inmiddels worden er op meer dan 70 playgrounds van de Richard Krajicek Foundation kwalificatiewedstrijden gespeeld om zo de beste teams naar het nationale kampioenschap af te vaardigen. De winnaar van het nationale kampioenschap komt dit jaar uit op de WK Finale in Warschau.

Volgend jaar kunnen teams uit heel Nederland weer meedoen aan de Danone Nations Cup en zien we Sven in elk geval terug, ook al mag hij zelf niet meer meevoetballen. Sven: ‘Helaas ben ik volgend jaar te oud om mee te doen, maar ik vind het wel heel cool om samen met Leroy Fer om de posters te staan. Dan ben ik er toch een beetje bij!’ Op de foto krijgt Sven uit handen van Wieteke Lap (Danone NL) ook nog een digitale fotocamera van Canon als extra prijs.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor vragen over de Danone Nations Cup kunt u contact opnemen met Wieteke Lap van Danone Nederland: telefoon +316 31 0000 90.

Danone Nederland (zuiveldivisie) is onderdeel van Danone. Danone is met A-merken als Danone, Nutricia en Evian, één van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie met activiteiten in meer dan 150 landen.
Danone is ervan overtuigd dat voeding een belangrijke rol speelt in het welzijn en de gezondheid van iedereen. Die overtuiging drijft Danone ertoe om via onderzoek voortdurend de voedingskwaliteit van haar producten te verbeteren, om te investeren in onderzoek en om informatie- en educatieprogramma’s op te zetten die een uitgebalanceerde voeding stimuleren.
De zuiveldivisie Danone Nederland is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop en distributie van zuivelproducten op de Nederlandse markt. Met het sponsoren en organiseren van de Danone Nations Cup in ons land neemt Danone Nederland vol overtuiging zijn sociale verantwoordelijkheid om een gezonde leefstijl te bevorderen en kinderen de droom te geven op deelname aan een heus WK. www.danone.nl Voor meer informatie over de Richard Krajicek Foundation: www.krajicek.nl