Playground Carnisse pakt winst tijdens nationale finale Danone Nations Cup

Utrecht, 2 juni 2014 – Acht voetbalteams met kinderen van 10 tot 12 jaar hebben afgelopen zaterdag gestreden om de nationale titel van de Danone Nations Cup op Het Kasteel, het voetbalstadion van Sparta Rotterdam. Aan dit kampioenschap gingen regiofinales vooraf in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Zwolle. De jongens van Playground Carnisse uit Rotterdam pakten uiteindelijk na penalty’s de titel tijdens deze zonovergoten dag. Zij gaan het echte Oranje achterna en vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale finale van de Danone Nations Cup in Sao Paolo (Brazilie) medio november.

Spanning tot de laatste minuut
De omstandigheden waren afgelopen zaterdag uitstekend; de zon scheen volop, het veld op Het Kasteel lag er schitterend bij en de teams verschenen in nieuwe tenues op het veld. Enkele honderden toeschouwers waren getuige van een reeks spannende wedstijden waarbij fair-play en respect hoog in het vaandel stonden. Uiteindelijk werd de spannende finale tussen de teams uit Haarlem en Rotterdam via penalty’s beslist in het voordeel van de thuisploeg uit Rotterdam. De aanvoerder van het team ontving de beker uit handen van Stijn Vandervorst (Country Manager Danone Nederland) en Liesbeth Pruijs (Directeur Richard Krajicek Foundation). De coach van Playground Carnisse was na afloop euforisch: ‘Geweldig dat we vandaag de titel hebben gepakt en in november naar Sao Paolo gaan om daar Nederland op het WK te mogen vertegenwoordigen! We gaan gewoon naar BraziliĆ« en mogen spelen in het WK stadion waar ook het Nederlands Elftal zal spelen, ik kan het nog bijna niet geloven!’.
Van 14 t/m 16 november a.s. strijden 32 landenteams uit de hele wereld om de Danone Nations World Cup. Na het Wembley Stadion in 2013, vormt dit jaar het WK Stadion in Sao Paolo (Braziliƫ) het decor van de internationale finale.

De Danone Nations Cup: meer dan een voetbaltoernooi
Sinds 2000 organiseert voedingsmiddelenproduct Danone 's werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen: de Danone Nations Cup. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit 32 landen over de hele wereld deel aan dit evenement. Naast het brengen van voeding, wil Danone namelijk ook andere 'goede gewoontes' stimuleren, bijvoorbeeld door kinderen enthousiast te maken om te sporten en ze een unieke kans te geven om te schitteren op een internationaal voetbalpodium. Daarom is Danone Nederland in 2008 een samenwerking aangegaan met de Richard Krajicek Foundation (RKF) om ook de Danone Nations Cup in Nederland met deze filosofie te organiseren. Inmiddels worden er op meer dan 100 playgrounds van de Richard Krajicek Foundation kwalificatiewedstrijden gespeeld om zo de beste teams naar het nationale kampioenschap af te vaardigen.