Haagse voetballertjes schitteren in nationale stadion van Warschau

Warschau, 9 september 2012 – Het team uit Haarlem dat op 26 mei j.l. in Den Bosch de finale won om het nationale kampioenschap van de Danone Nations Cup, schitterde zondag 9 september tijdens de slotdag van het driedaagse wereldkampioenschap voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar in een vrijwel uitverkocht nationale stadion van Warschau. De jonge voetballers wonnen met 1 – 0,  van Roemenië in hun afsluitende wedstrijd en veroverden zo de 33-ste plaats in het toernooi. Wereldkampioen werd Zuid-Korea door met penalty’s te winnen van Japan.
 
Vier dagen verbleven de jonge spelers uit Nederland in Warschau. Het team uit Den Haag kwam in de poulefase onder meer uit tegen de nationale teams van België, Duitsland, Canada, China, Australië en Algerije. Op zondag 9 september werd de afsluitende wedstrijd voor de 33ste en 34ste positie gespeeld tegen het team uit Roemenië. Onder toeziend oog van voormalig Roemeens topspeler Gheorghe Hagi, bracht de jonge Hagenees André Daling de stand op 1 – 0 via een vlammend schot. Nederland kwam daarna goed weg, want het Roemeense team schoot twee maal op de lat. Met de 1-0 winst eindigde het Nederlandse team op de 33-ste plaats.
 
Cilio Mitchell, de coach van het team uit Den Haag, kijkt met voldoening terug op het toernooi: “Mijn team heeft het na een wat teleurstellende start écht geweldig gedaan, het is een heel sportief toernooi geweest en voor alle jongens is het een onvergetelijke ervaring om aan dit wereldkampioenschap te kunnen deelnemen. En dan nog wel in het prachtige nieuwe stadion van Warschau!”.
 
De jonge spelers kwamen maandag 10 september weer aan op Schiphol.
 
De Danone Nations Cup: meer dan een voetbaltoernooi
Sinds 2000 organiseert voedingsmiddelenproduct Danone 's werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen: de Danone Nations Cup. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit tientallen landen over de hele wereld deel aan dit evenement. Naast het brengen van voeding wil Danone namelijk ook andere 'goede gewoontes' stimuleren, bijvoorbeeld door kinderen enthousiast te maken om te sporten en ze een unieke kans te geven om te schitteren op een internationaal voetbalpodium. Danone Nederland is in 2008 een samenwerking aangegaan met de Richard Krajicek Foundation (RKF) om ook de Danone Nations Cup in Nederland met deze filosofie te organiseren. Inmiddels worden er op meer dan 70 playgrounds van de Richard Krajicek Foundation kwalificatiewedstrijden gespeeld om zo de beste teams naar het nationale kampioenschap af te vaardigen.
 
Leroy Fer; ambassadeur Danone Nations Cup Nederland
Sinds februari 2012 is Leroy Fer de trotse ambassadeur van de Danone Nations Cup in Nederland. Op de speciale DNC Hyves pagina geeft hij de kinderen adviezen over voldoende bewegen, goed eten en fair play. Fer zet zich in om de Danone Nations Cup in Nederland meer bekendheid te geven en kinderen te informeren over thema’s als gezond eten, voldoende beweging, fairplay en het geloven in je dromen.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Meer achtergrondinformatie is te vinden op de website www.danone.nl/nationscupwww.danonenationscup.com (Nederlandse website) of
Hyves: danonenationscup.hyves.nl
 
Voor vragen of beeldmateriaal over de Danone Nations Cup kunt u contact opnemen met Wieteke Lap, Manager Communicatie, van Danone Nederland: telefoon +316 31 0000 90.