Team Vermeerpark gaat naar Polen!

Utrecht, 28 mei 2012 – Bijna 200 kinderen van 10 tot 12 jaar hebben afgelopen zaterdag gestreden om de nationale titel van de Danone Nations Cup in stadion De Vliert in Den Bosch. Aan dit kampioenschap gingen vijf regiofinales vooraf in de regio’s Den Haag, Amsterdam, Heerenveen, Rotterdam en Den Bosch. De jongens van Team Vermeerpark pakten de titel en kregen tijdens deze zonverovergoten dag, de beker uitgereikt door Patrick Kluivert en Richard Krajicek. De Haagse jongens vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale finale van de Danone Nations Cup in Warschau, Polen, op 9 september 2012.

Spanning tot de laatste minuut
De omstandigheden waren afgelopen zaterdag uitstekend; de zon scheen volop, het veld lag er schitterend bij en de teams verschenen in nieuwe tenues op het veld. Zo’n 300 toeschouwers waren getuige van een reeks spannende wedstijden, waarbij fair-play hoog in het vaandel stond. Uiteindelijk werd de spannende finale tussen de teams uit Den Bosch en Den Haag beslist in het voordeel van team Vermeerpark uit Den Haag. De aanvoerder van dit team ontving de beker uit handen van Patrick Kluivert, Richard Krajicek en Michiel Lodewijks (Director Health & Public Affairs Danone Nederland). De coach van het team uit Den Haag was na afloop euforisch: ‘Geweldig dat we vandaag de titel hebben gepakt en in september naar Polen gaan om daar Nederland op het WK te mogen vertegenwoordigen, ik kan het gewoon nog bijna niet geloven!’.

De Danone Nations Cup: meer dan een voetbaltoernooi
Sinds 2000 organiseert voedingsmiddelenproduct Danone 's werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen: de Danone Nations Cup. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit 40 landen over de hele wereld deel aan dit evenement. Naast het brengen van voeding, wil Danone namelijk ook andere 'goede gewoontes' stimuleren, bijvoorbeeld door kinderen enthousiast te maken om te sporten en ze een unieke kans te geven om te schitteren op een internationaal voetbalpodium. Daarom is Danone Nederland in 2008 een samenwerking aangegaan met de Richard Krajicek Foundation (RKF) om ook de Danone Nations Cup in Nederland met deze filosofie te organiseren. Inmiddels worden er op meer dan 70 playgrounds van de Richard Krajicek Foundation kwalificatiewedstrijden gespeeld om zo de beste teams naar het nationale kampioenschap af te vaardigen.

Leroy Fer; ambassadeur Danone Nations Cup Nederland
Sinds februari 2012 is Leroy Fer de trotse ambassadeur van de Danone Nations Cup in Nederland. Op de speciale DNC Hyves pagina geeft hij de kinderen adviezen over voldoende bewegen, goed eten en fair play. Fer zet zich in om de Danone Nations Cup in Nederland meer bekendheid te geven en kinderen te informeren over thema’s als gezond eten, voldoende beweging, fairplay en het geloven in je dromen.