Danone Nations Cup

Wat is de Danone Nations Cup nu eigenlijk? Hieronder lees je meer over wat dit toernooi inhoudt, hoe lang het al bestaat, welke bekende voetballers de Danone Nations Cup ondersteunen en nog veel meer!

Wat is DNC?

Sinds het jaar 2000 organiseert het Danone concern jaarlijks de Danone Nations Cup, het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Jaarlijks nemen wereldwijd 2,5 miljoen kinderen uit veertig landen over de hele wereld deel aan dit evenement.

Dromen komen uit...

De Danone Nations Cup heeft als missie 'Believe in your dreams'. Voor vele kinderen komt deze droom uit door mee te doen aan dit evenement....

Ambassadeurs

De wereldwijde ambassadeur voor de Danone Nations Cup is niemand minder dan Zinedine Zidane! Deze oud-voetballer van Real Madrid en veelvoudig international voor Frankrijk is het boegbeeld van dit evenement. Elk jaar verzorgt Zidane persoonlijk de aftrap van de World Final! In Nederland is Leroy Fer ons boegbeeld en daar zijn we trots op!

Welke landen doen er mee?

Het aantal deelnemende landen is de afgelopen jaren fors gegroeid. In het eerste jaar deden er 8 temas mee uit verschillende landen. In 2011 is het evenement gegroeid naar maar liefst veertig landen die meededen aan de World Final in Madrid.