DNC en de Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation stelt kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten en spelen. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Playgrounds van de Krajicek Sportleiders en Scholarshippers, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt. Over het hele land verspreid zijn er 107 Playgrounds waar dagelijks meer dan 4000 kinderen samen sporten en spelen.


Doelstelling samenwerking
Nieuwe-KF-logo-zonder-tagline.jpgEen gezonde levensstijl voor kinderen stimuleren door expertises samen te brengen; de expertise van Danone op het gebied van voeding en de KF op het gebied van bewegen. Samen willen Danone en de Krajicek Foundation een gezonde levensstijl voor jongeren stimuleren. Hierbij staat onder meer beweging en gezond eten centraal. Naast het sportieve element onderstreept Danone hiermee ook haar waarden als humanisme, onbevangenheid en enthousiasme.

Danone heeft als missie om gezondheid via voeding te brengen aan zoveel mogelijk mensen op de wereld. en mensen te helpen om ‘goede gewoontes onweerstaanbaar te maken’ met haar producten als Activia, Actimel, Danio en Danoontje. Goede gewoontes en een goede levensstijl hebben niet alleen betrekking op gezonde voeding, maar ook op voldoende beweging, omgaan met winst en verlies, fair play etc. Het organiseren van de Danone Nations Cup in samenwerking met de Krajicek Foundation, vormt een mooi evenement om kinderen hierover te informeren.