Onze yoghurt

Hoe wordt yoghurt eigenlijk gemaakt? Eerst verhitten we de melk zes minuten tot 92 graden Celsius. Dit noemen we pasteuriseren. Hierdoor worden alle ziekteverwekkers gedood. Daarna laten we de melk afkoelen tot ongeveer 40 graden Celsius. Vervolgens voegen we de twee fermenten toe. We laten de yoghurt-in-wording dan een halve dag tot twee dagen staan. Daarbij houden we de temperatuur constant, zodat de bacteriën hun werk kunnen doen. Dat heet fermenteren. We laten de yoghurt daarna afkoelen. Vervolgens wordt de yoghurt verpakt en vervoerd naar jouw supermarkt.

Fermenten, zorgvuldig geselecteerd door Danone

De onmisbare schakels om van verse melk yoghurt te maken, dat zijn de fermenten!
Bij de metamorfose van verse melk naar yoghurt komen ook een juiste temperatuur en bereidingstijd kijken. De fermenten van yoghurt zorgen voor een afname van lactose (natuurlijke melksuikers) en zetten deze om in melkzuren. Deze melkzuren geven yoghurt een lichtzure toets en een unieke textuur, evenwichtig en in verhouding!

Met passie bereid
De smeuïge en romige textuur die de yoghurt van Danone zo uniek maakt, dat is ook een kwestie van timing! We creëren het ideale ‘ecosysteem’ en voegen op het juiste moment de uitgekiende ingrediënten toe.

Standyoghurt
Hierboven is het proces van roeryoghurt beschreven. Bij standyoghurt, zoals we die maken voor Activia Standyoghurt, gaat het productieproces net iets anders. Het verschil is dat de fermentatie plaatsvindt als de yoghurt al in het cupje zit. De bacteriën doen dus daar hun werk. Dat zorgt voor een bijzonder yoghurt, met een stevige, frisse structuur.

Lange houdbaarheid
De bacteriën in de yoghurt breken een deel van de lactose in de melk af. Hierdoor ontstaat melkzuur. En dat zorgt ervoor dat de yoghurt zuurder wordt. Andere bacteriën, schimmels en gisten kunnen nu niet groeien en bederven de yoghurt dus niet. Daarom is yoghurt in de koelkast relatief lang houdbaar.

Waarom is yoghurt goed voor je?
Yoghurt bevat calcium, dat bijdraagt aan een normale werking van de spijsverteringsenzymen. Verder is calcium nodig voor de instandhouding van normale botten. De levende yoghurtculturen verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.

Wist je dat…
… yoghurt levende voeding is? Dat komt door de fermenten die erin zitten. Die zorgen voor de herkenbare structuur en smaak.

 

 

Danone maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten