Duurzame zuivel

In 1972 gaf onze toenmalige topman Antoine Riboud een speech waarin hij toen al stelde dat de verantwoordelijkheid van ons bedrijf niet ophoudt bij de deur van de fabriek of van het kantoor.

Het is vanuit deze filosofie dat we streven naar duurzaamheid in elk onderdeel van onze productieketen. Van grondstof tot en met het eindproduct bij de mensen thuis. Dit doen we door zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen in de keten en door te investeren in onderzoek naar bijvoorbeeld milieuvriendelijkere productiemethoden en verpakkingsmaterialen. Maar ook op het gebied van onze grondstof nemen we onze verantwoordelijkheid. Melk is weliswaar een puur en natuurlijk product maar de productie ervan heeft een behoorlijk impact op het milieu. Door onderzoek te ondersteunen naar het verminderen van de milieu-impact van melkveehouderij, proberen we ook hierin ons steentje bij te dragen.
 
Als Danone zien we het als onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot binnen onze productieketen zoveel mogelijk te verminderen en in het algemeen de belasting van het milieu omlaag te brengen. 
Kijk voor meer wereldwijde initiatieven van Danone op het gebied van duurzaamheid in het Corporate Sustainability Report 2013 en klik hier.

Danone maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten