Vraag & antwoord

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website of bel ons. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via het gratis nummer 0800 32 666 31.

 

Wat is de vervaldatum van een product en hoe wordt deze bepaald?

De vervaldatum staat op al onze producten. Na deze datum kunnen we niet meer garanderen dat het product nog gebruikt kan worden.

Hoe wordt deze datum bepaald?
Tijdens de ontwikkeling van een nieuw product, wordt een specifieke procedure toegepast om de ‘levensduur’ van dit product te bepalen. Een staalname-plan voorziet om stalen te nemen tijdens de verschillende productiefases. Deze stalen worden aan een “stress test” onderworpen. Dit laat toe de evolutie van een product doorheen de tijd te bepalen. Tijdens deze “stress test” wordt het product onderzocht op verschillende aspecten, zoals textuur, smaak, geur en nutritionele waarden. Voor yoghurt wordt ook het aantal ‘levende bacteriën’ bepaald. Dit is een wettelijke verplichting om de benaming ‘yoghurt’ te mogen gebruiken. Deze verschillende stappen leiden tot de validatie van een vervaldatum. Deze datum garandeert de consument een vers en lekker product, dat al zijn gezondheidsvoordelen behoudt.

Zijn de Danone-producten ook in andere landen verkrijgbaar?

Danone-producten vind je in heel veel verschillende landen. Het productaanbod kan per land verschillend zijn.

Zijn de Danone zuivelproducten geschikt tijdens de zwangerschap?

Ja, Danone zuivelproducten hebben gepasteuriseerde melk als basis. Ze kunnen dus ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden.

Waar moet ik de Danone-producten bewaren?


De producten van Danone zijn koelverse producten. Dat betekent dat Danone-producten in de koelkast moeten worden bewaard.

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen een Danoontje?

Al onze Danoontjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar toch verschillen de Danoontjes van elkaar. "Speciaal voor jongere kindjes die al wel 1 jaar of wat ouder zijn, hebben we de kleine kleurige cupjes van 50 gram. Zo weet je zeker dat je je kindje de juiste portie geeft! Voor de wat oudere kindjes is er Danoontje Xtra, deze variant is wat groter."

Is Actimel geschikt voor kinderen?

Kinderen die gewoon mee-eten met wat er thuis gemaakt wordt, mogen Actimel gebruiken.

Kan Actimel worden ingevroren?

Nee, daarmee gaat de speciale werking van Actimel verloren.

Zit er stremsel in Hüttenkäse?

Ja, stremsel is nodig om van melk kaas te maken. Hüttenkäse gebruikt hiervoor geen dierlijk stremsel, maar een microbieel stremsel: een vegetarisch stremsel dat is gemaakt door microbacteriën. Daarom is Hüttenkäse ook geschikt voor vegetariërs.

Danone maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten